En baby dreng behøver ikke skjorter m.m. den første tid

Hvad har du brug for den første tid, når du kommer hjem med den lille nye baby? Det afhænger meget af hvem man spørger, for går du ned i en baby butik, er der ikke en ende på listen over udstyr og tøj du har brug for, men helt ærligt med objektive øjne, ikke meget. Du vil have så travlt med, at komme over fødslen og blive vant til det at være en mor, at baby dreng outfits vil vise sig, som en langt mindre vigtig detalje, end du troede for bare et par måneder siden. Men bare rolig, du vil ret hurtig være tilbage på dette sted igen. Og husk, babyer vokser hurtigt. Han kommer hjem lille, men tøj købt til de helt nyfødte, vil ikke passe ret længe. Gem den gode del af dit budget for tøj fra 6 måneder og op. Her begynder de, at kunne nå og bruge det mere end en gang, inden de er vokset ud af det igen. Modstå trangen, selvom det kan være svært, til at købe for meget tøj i forvejen, fordi du har en bedre idé om størrelserne, modellen og stilarten, når først barnet er kommet.
Der er meget stor forskel på hvor stor en nyfødt er og hvordan kropsbygningen er. Så det kan være svært at forudse hvilken model der vil passe bedst til den nyfødte baby dreng.

Her er en meget grundlæggende liste over, hvad du skal have købt på forhånd, når baby ankommer. Tallene udor hvert element er et estimat, præcis hvor meget du skal bruge afhænger af, hvor ofte du planlægger at vaske tøj og hvor uheldig du er med at bleen lægger eller barnet gylper ud over sig selv.

4-8 bodyer og ligeså mange heldragter
Kig efter dem med brede hoved åbninger, evt. med knapper på skulderen, og løse ben. Det kan være traumatisk for både dig og din baby at skulle have tøjet over hovedet, så derfor brede åbninger. Men selv hvis brede hoved åbninger er for svært, så kig efter tøj, der undgår at skulle over hovedet. Enten bodyer med knapper i siden eller heldragter og cardigans.
4-8 undertrøjer eller veste
Igen, se efter brede hoved åbninger eller jknapper på skulderen. Du bør også udelukkende gå efter dem med knapper i skridtet. Både fordi ellers vil tøjet glide op om ørene på barnet hele tiden, men også fordi det letter bleskiftet væsentlig, at ikke alt tøjet skal af hver gang.
4-8 styks pyjamas
Og de er også fantastiske, hvis du bare er hjemme med baby, så væn dig til at bruge dem i dagtimerne også, det er klart noget af det nemmeste tøj overhovedet.
2 tæpper
Det er altid rart at have et tæppe, man lige kan vikle den lille baby dreng ind i hvis han fryser, eller lige skal bæres ud i bilen eller måske er lidt urolig og har brug for at blive viklet og få lidt tryghed.
1-2 trøjer eller jakker
Og her er det vigtigt, at være opmærksom på, at de kan knappes i front, da babyer tilbringer det meste af deres tid liggende. Og på den måde kan du tage trøjen/jakken af og på, uden at du behøver at vække den lille, hvis i skal ind et sted i længere tid.
4-7 par sokker
Sko er unødvendige indtil barnet skal lære at kravle og gå. Så bløde sokker med blød rib og evt. et par bløde hjemmesko eller et par uldsokker, hvis det er meget koldt.

Har du købt alt på listen, er du godt kørende med den lille nye baby dreng, det første lange stykke tid. Tiden hvor i bare skal koncentrere jer om, at få en god tilknytning, blive en familie og den lille skal spise, sove og vokse.