Led spot hvad er det?

Du kan sikkert godt finde en masse forskellige forklaringer på hvad det er for noget og hvorfor man skal investere i sådan noget i stedet for i helt almindelige pærer og nogle folk er måske ikke helt afklarede med hvad der er forskel på det og de andre.
En LED-lampe er et lys diode produkt, som er samlet i en lampe eller i en pære til brug i lys armaturer. LED spot har en levetid og elektrisk effektivitet, der er flere gange bedre end glødepærer, og væsentligt bedre end de fleste lysstofrør, med nogle chips i stand til at udlede mere end 100 lumen pr. watt. LED lampe markedet ventes at vokse mere end 12 gange i løbet af det næste årti, fra 2 milliarder dollars i begyndelsen af 2014 til $ 25 milliarder i 2023, hvilket er en sammensat årlig vækstrate på 25 %.
Ligesom gløde lamper og i modsætning til de fleste lysstofrør (for eksempel rør og kompakt lysstofrør kommer LED spot til fuld lysstyrke uden behov for en opvarmnings tid. Livet af fluorescerende belysning er også reduceret ved hyppig tænd og sluk. Startomkostninger er normalt højere. Nedbrydning af led-farvestof og emballage materialer reducerer lyseffekten i nogen grad over tid.

Med forskning i organiske lysdioder (OLED) og polymer lysdioder (PLED), har pris pr. lumen og output pr. enhed været at forbedre hurtigt efter hvad der er blevet kaldt Haitz lov, analogt til Moores lov til halvleder komponenter.