Et arkitektegnet hus giver mulighed for et personligt udtryk

Hvor mange går ikke med drømmen om at bygge sit eget hus, så det bliver lige præcis som man gerne vil have det. Men samtidig kender vi jo også alle nogle som har bygget deres eget hus og som ikke er tilfredse med det færdige resultat. Man tror, at hvis man vælger et arkitekttegnet hus så er der styr på det hele, men det er ikke altid tilfældet. Det er ikke altid, at arkitekten tænker i samme retning som Jer og der er også et par ting man lige skal være opmærksom på når man bygger nyt hus.
For at undgå de fleste problemer, kan det være en god ide at lave en kontra med bygherre, så skulle der opstå problemer undervejs, så ligger der en klar aftale om hvordan sagen skal løses og hvem der bærer ansvaret for hvilke opgaver. Et andet godt råd er at tilbage en del af beløbet indtil man har haft en endelig gennemgang hvor alle er tilfredse og ikke kun bygherre, det er trods alt dig der skal bo i huset og betale for det.
Når du vælger at opføre et arkitekttegnet hus, kan det også være god ide at lave en tidsplan for hvornår de forskellige ting skal laves, så du har noget at holde håndværkerne og bygherre op på. For der kommer ofte en efterregning, hvis tiden overskrides for så bruger de jo mere tid på opgaven end budgetteret. Og hvem bærer ansvaret hvis ikke mureren bliver færdig til tiden så tømreren ikke kan komme til, til den planlagte tid.
Men hvordan vurderer du som almen mand, at det er en realistisk plan der er blevet lagt? Her kan det være en god ide at få en uvildig håndværker med erfaring som bygherre på byggeprojekter, til at give en second opinion. Det er om alle omstændigheder vigtigt ikke at lave for stram en plan, hellere være to dage foran planen end bagefter.
En sidste ting der er rar at have styr på fra starten af er budgettet, det er en stor fordel at man kender udgiften fra starten af, så der ikke kommer en masse overraskelser undervejs. Samtidig giver det også dig et klart billede af hvilket budget du har til de enkle rum i huset.