Billige køjesenge behøver ikke at være en dårligere kvalitet

Når der skal vælge ny seng til junior når enten han skal ud af tremmesengen eller måske fordi det lidt større barn godt kunne tænke sig en ny høj seng, så er der lige et par ting man skal være opmærksom på inden man vælger.
Først og fremmest må ikke bare gå efter billige køjesenge, for det er ikke alle på markedet der opfylde de basale krav inden for sikkerhed. Hvad enten man vælger en højseng eller en halvhøj seng, skal der være mulighed for at montere en sengehest hvis ikke den følger med når i køber sengen. Der er jo ingen der ønsker at barnet falder ud af sengen, men da overhovedet ikke fra en høj sen g end en normal.
En anden ting i skal tjekke er, om barnet selv kan komme op og ned ad stigen til sengen. Nogle stiger, især på de billige køjesenge modeller, er monteret lodret på sengen og det kan være vanskeligt for barnet selv at komme op og ned og i risikerer, at når barnet halv træt i søvne kravler ned om natten, for at komme ind til Jer at ligge så falder barnet ned af stigen.
Så det er en god ide at vælge en model med en skrå stige og igen fås de med forskellige hældninger. Og i skal ikke lade Jer narre af at en lille hældning har betydning, for det har den. Selv den mindste hældning vil gøre det langt nemmere for barnet at kravle op og ned.
Det er hermed ikke sagt at der ikke er gode billige køjesenge på markedet og at man dermed skal ud og købe den dyreste man kan finde, men det er blot vigtigt at man gennemgår tjek listen om den opfylder de få krav om sikkerhed.
Når det så er sagt, skal man til at overveje om den skal være høj eller kun halvhøj og det afhænger meget af hvad man har i tankerne at bruge sengen til, ud over selvfølgelig at sove i den. Skal den bruges til to børn, skal der være en legeplads i den ene køje eller skal der være plads under til en hule. Og skal den på lang sigt også kunne rumme en lektieplads. Det er et par overvejelser man lige skal gøre sig og mulighederne er uendelige. Mange af de køjesenge eller højsenge som de også kaldes i dag, der er på markedet i dag er fleksible. De kan starte med at være en almindelig seng, som så bare får højere ben under og så har du en halvhøj seng. Og nogle kan fjerne underkøjen på sigt, så der kan laves en god lektieplads nedenunder, det er en fordel for mange fordi det er plads besparende at have det under sengen.