Elevationssenge giver mulighed for at skifte ligge stilling

Der er rigtig mange, der med fordel kan vælge en seng, med elevationsbunde. Førhen var det altid forbeholdt hospitalssenge, men sådan er det ikke længere. Så har du brug for en seng, der kan hæves og sænkes hver dag for at hjælpe dig med at stå op om morgenen? Eller skal sengen kunne hæves af hensyn til plejeren, for at gøre det lettere at hjælpe dig? Eller er det bare fordi du gerne vil kunne hæve hovedgærdet, når du skal læse i sengen. Eller måske fodenden efter en travl dag på farten, med mange kilometer i benene. Så er det ikke en umulig opgave, hvor der skal søges i adskillige eksemplarer ved kommunen m.fl.. Elevationssenge kan helt simpelt, blive en hver mands eje og til en overkommelig pris endda.
Det første du skal gøre, er at overveje hvad du prioriter højest og derefter lave en liste over de funktioner som er et must have og tag den med ned til din lokale senge forretning. De vil kunne vejlede dig og tage hensyn til din liste over ønsker og behov og sammen med dig finde en seng, der passer ind både i dit budget og dit soveværelse.
Er der derimod tale om, at du er syg, blevet opereret eller af anden årsag er sengeliggende for en periode, kan en seng designet til langvarig pleje være mere gavnlig end de almindelige elevationssenge. De er bygget til, at kunne holde til lidt af hver, hvor en almindelig tager skade hvis der kommer vand i efter etagevask i senge eller lignende.
Hvor meget får man så brugt sengen, er der mange der spørger. Og det afhænger selvfølgelig af, hvilke årsager der er til at mange vælger en elevationsseng. Er det blot for hyggen og komforten når der skal læses eller ses fjernsyn i sengen, er det måske ikke hver dag den er i brug. Men er det derimod til, at få benene i vejret efter en lang dag på jobbet hvor man har gået meget, så vil det jo være mindst 5 dage om ugen den kommer i brug. Og igen er det fordi men har nogle skavanker, hvor det kan være svært at komme ud af sengen, vil det være mindst 1 gang dagligt og 2 hvis man også har brug for en middagslur.
Men det er ikke kun sengen man skal stille krav til, madrassen er også vigtig. Jo længere tid du bruger i sengen, desto mere vigtig er det, at vælge en madras, der udligner vægt og trykpunkter. Fordelen ved elevationssenge er, at den giver dig mulighed for at skifte positioner regelmæssigt for at lette trykpunkterne.
Man kan få mange forskellige typer madrasser og ikke alle er lige velegnede til brug i en seng, hvor der er mulighed for at hæve og sænke bunden. Derfor er det vigtigt, at man får vejledning af en fagperson, inden man endelig vælger sin nye madras.