Elevationssenge vinder større og større indpas i de danske hjem

Justerbare sengebunde er blevet ret populære i de senere år, på grund af at tilgængeligheden online er blevet større og mere overkommelige med hensyn til priser. Denne type seng tilbyder ejerne mulighed for at tilpasse deres sovestilling med enkle tryk på remoten og kan være fordelagtige for en bred vifte af mennesker. Selvom de tidligere oftest var forbundet med hospitaler, er moderne justerbare senge, designet sådan i dag at de passer ind i hjemmets indretning og tilbyder en række fordele for perfekt raske menneske. Denne artikel vil prøve at gennemgå det grundlæggende ved elevationssenge og komme med nogle tips til at hjælpe med at beslutte, hvorvidt en justerbar seng kan være en god tilføjelse til dit hjem.
Justerbare senge har faktisk været at få i lang tid, nogle beviser tyder på at denne type senge kan have været brugt så tidligt som det 16. Århundrede. Men nutidens tredelte justerbare baser, med muligheden for at hæve og sænke hvert segment, blev udviklet af Dr. Willis Gatch i begyndelsen af ​​1900-tallet. Gatch sengen revolutionerede sundhedsplejen på grund af sin evne til at løfte patienten i specifikke positioner, for at fremme heling gennem øget cirkulation og ilt niveauer efter operationer. Enhver der lider af lange perioder i sengen, har også vurderet dem til at være betydeligt mere behagelige, da de gør det muligt at sidde op og slappe af i sengen.
For at udvide denne komfort til forbrugermarkedt, er flere producenter begyndte at producere elevationssenge til hjemmebrug, i midten til slutningen af ​​1900-tallet. Udover sundhedsmæssige fordele, tilbyder flere af de moderne baser også flere komfort funktioner som massage og er samtidig designet til, at koordinere med husets andet boligudstyr.
Ud over flere sundhedsmæssige fordele, kan en justerbar seng også tilbyde almindelig komfort. De fleste mennesker nyder at læse eller se tv, mens de ligger i sengen og hertil bruger de en række puder til holde sig i en opretsiddende stilling. Elevationssenge eliminerer dette besvær ved at lade brugeren, selv vælge positionen oprejst til at læse, se en film, eller nyde morgenmad på sengen. Du kan også glide ind i en liggestol stilling med knæene let forhøjede.
Mere opgraderede modeller kommer ofte med ekstra funktioner som massage, alarmer og endda anti-snorke kontroller. Massage er en vibrationbaseret fornemmelse, der hjælper slappe muskler og tilskynder cirkulation. Andre typer af funktioner varierer alt efter model, men føjer komfort og luksus til dit soveværelse.
Par kan også drage fordel af justerbare senge, der kommer i split modeller. Mange mærker tilbyder split madrasser, så hver halvdel fungerer uafhængigt. Således kan partnere, som har forskellige behov og præferencer både være have det behageligt når de sover eller sidder side om side.