Gode topmadrasser kan klart forbedre din liggekomfort

Hvis den gamle seng står foran en udskiftning, så kan det være en fordel at tage hen i en special butik og kigge på din nye seng. For der er flere ting at være opmærksom på, når du vælger din nye seng. For eksempel er der en tommelfinger regel der siger at den skal være minimum 10 cm. længere end dig egen højde og så er det vigtigt at du får en seng, der har den hårdhedsgrad der passer til din krop. Nogle kan bedst lide en hård madras hvor andre hellere vil have en blødere udgave, vigtigst er at du får en god nattesøvn.
Hvis du gerne vil skåne din seng og optimere din ligge komfort, så kan det anbefales at investere i gode topmadrasser og hermed øge din sengs levetid.
Der findes flere forskellige typer og kvaliteter når vi taler madrasser til at ligge oven på din seng, hvad enten du køber den for at skåne din seng eller om er fordi du gerne vil øge din ligge komfort. Et af de bedste valg er en latex topmadras, da den har skummadrassens effekt men samtidig tilgodeser dig med allergi. De fleste latex madrasser er ofte også rigtig godt ventilerede, så hvis du sveder meget mens du sover, så vil det klart kunne hjælpe dig at vælge en latex madras. Men skummadrasser er også gode topmadrasser, blot du vælger dem der hedder memory skum. Og hvad vil det sige – det betyder i sin enkelhed at madrassen former sig efter lige præcis din kropsfacon og derved aflaster den kroppen langt bedre end andre typer madrasser. Så ønsker du en følelse af at have en blød madras, så er der denne type du skal vælge.
Når du er ude og undersøge markedet er det vigtigt at du er opmærksom på hvad det er du kigger på og ikke lader dig forblinde af at prisen er lav. For med gode topmadrasser hænger pris og kvalitet ofte sammen. De billige topmadrasser og her menes der dem der ligger under ca. 2000 kr. og er dem der er fremstillet i koldskum eller purskum hører ikke under kategorien af gode topmadrasser da de ikke giver den forventede aflastning og støtte under søvnen. Og samtidig har de ofte svært ved at slippe af med varmen og derved er det dig der skal døjes med varmen og vi udskiller alle sammen fugt når vi sover. Og problemet bliver kun værre hvis du i forvejen sveder en del.