Hæve sænke borde har høj løfteevne og er samtidig støjsvage

Når vi taler kontorindretning anno 2015, så er det mere reglen end undtagelsen at det er ergonomiske møbler der er på listen over de møbler der skal indkøbes. Det er nemlig bevist, at det har en stor betydning for den ansattes helbreds tilstand at der er gode fysiske arbejdsforhold. Det er vigtigt at bordet kan hæves og sænkes, så det kan indstilles så det passer perfekt til den enkeltes højde og favorit arbejdsstilling.
For med hæve sænke borde, kan bordet indstilles i alle højder uanset om du vil sidde ned og arbejde eller du hellere vil arbejde stående. Der er også blevet lavet test, der viser at det har står betydning for den ansattes helbredstilstand at der er mulighed for at stå op, en del af arbejdsdagen, hvor man førhen sad ned det meste af dagen, hvis man for eksempel havde et kontor job.
Men det er ikke kun kontoransatte, der kan have glæde af et bord der kan indstilles, det er også blevet populært i institutionerne til deres puslepladser, da det nedsætter antallet af løft op på bordet og samtidig kan alle, høj som lav arbejde i den helt rigtige højde. Men også produktionsvirksomheder er begyndt at indføre hæve sænke borde på de arbejdsstationer, hvor der forekommer mest siddende og stationært arbejde, så de ansatte på denne måde, får mulighed for at variere deres arbejdsstilling i løbet af dagen.
Her har det været en stor udfordring at finde borde der kunne holde til de tunge maskiner der skulle stå på bordene, men nu er stellene blevet så stærke, at nogle af dem kan løfte helt op til 300 kg.
En anden udfordring i tidernes morgen har været, at det var en ret støjende motor der sad på bordene, så hver gang der var en der hævede eller sænkede sit bord, som forstyrrede det alle omkring dem på kontoret. Men det er ikke længere tilfældet, nu fås de fleste hæve sænke borde, med en støjsvag motor der ikke forstyrrer de andre ansatte, når den er i brug.