En køje seng er anvendelig for mange – ikke kun mindre børn

Når sengetid nærmer sig, kan en seng i flere etager, være en god og nem måde, at få børnene nattet på. Børn synes ofte det er spændende, sjovt og trygt, at sove i samme seng også selvom de er ovenpå hinanden. Køjesenge er ved at gøre et stort comeback på børneværelserne og de fleste børn elsker dem. Læs nærmere her, om de fem bedste fordele ved en køje seng og vær klar til, at give dine børns værelse et makeover.

En af fordelene ved en køjeseng er, at den fylder lodret i rummet og især hvis du har mange børn, åbner det for værdifuldt gulvplads, som altid er det store issue på børneværelser. Ved at købe en seng, hvor børnene sover i flere etager, skabes der større legepladser og gør plads til skriveborde, kommoder og andre møbler. De møbler er uundværlige, men bliver ofte prioriteret ned, fordi der simpelthen ikke er plads.

Der kan også være penge at spare, ved at vælge en køje seng.
Hvis man vælger sådan en, er der ingen ekstra udgifter til hovedgavl og fundamenter / boksfjedre. Fra et bredere perspektiv kan du reducere omkostningerne og eliminere behovet for mange værelser, da børnene har nemmere ved at dele værelset.
Der er også mange, der har opdaget fordelene ved brug af køjesenge, når vi taler om ferieboliger. De passer perfekt til ferieboliger og hytter, da pladsen her også ofte er trang og skal udnyttes optimalt.

Der er også en del fleksibilitet ved at vælge netop denne sengetype.
Hvis du ønsker fremtidig mulighed for, at kunne lave planændringer, så er der en del muligheder ved valg af etagesenge. Da nogle kan adskilles og blive til to enkeltsenge er den model perfekt til børneværelset, da man med tiden har mulighed for at dele dem og stille dem ved siden af hinanden i stedet. Eller sågar have en på hver sit værelse, når børnene bliver så gamle at de gerne vil have deres eget værelse. Det er også endnu en økonomisk besparelse, da sengen vokser i takt med barnets behov og der ikke hele tiden skal købes en ny sneg. Da køjesenge fås i dobbelt og fuld størrelse, eller som en kombination, kan de benyttes af børn i alle aldre. Køjer der kan konverteres til sofaer, giver mulighed for at skabe hyggekroge til at spille videospil sammen med venner og søskende. Eller måske sidde og læse en god bog eller veninde snakke. For den ultimative fleksibilitet bør du overveje, at få en model med en ligge skuffe, der kan trækkes ud. Disse er meget funktionelle til lidt ekstra opbevaringsplads, som man jo aldrig kan få for meget af.

Der er også meget glæde og kreativitet i det for børnene, ved at give dem en vertikal frihed. Det tænder små gnister i børns fantasi, som får dem til at forvandle deres køje seng til et fort, rumraket, et slot og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad børn kan finde på at ”bygge” sengen om til og det giver mulighed for nogle fantastiske lege, der udfordrer deres fantasi og sociale evner.

Men det er faktisk ikke kun til børn og barnlige sjæle, at det er den helt perfekte seng.
Også til plejepersonale er det et rigtig godt alternativ. Er der behov for, at du skal tage vare på/observere nogen gennem natten på grund af sundhedsmæssige problemer, kan det være en mulighed at overveje en køje seng. Du kan hjælpe dem uden at skulle forlade rummet, samtidig med at du forstyrrer ikke resten af huset ved at du pusler rundt på gangene.
Også som gæsteseng en den meget anvendelig, for du får flere sovepladser på mindre plads, hvis pladsen alligevel er trang.