Kontormøbler behøver ikke at være klodsede og kedelige at se på

Når vi taler om møblering af kontor miljøer er der sket en stor udvikling. Vi er gået fra kedelige stationære møbler til nu hvor der er et stort udvalg af fleksible og lækre design møbler.
Vi har Fået et større fokus på sundhed og dermed også på at forbedre vores arbejdsstillinger og her har de rigtige kontormøbler en stor betydning. I modsætning til de tidligere møbler som var stationære, tunge og kedelige i designet er nutidens møbler meget klassiske, smarte. De er blevet mere mobile og sidst men ikke mindst er de fleksible, hvilket vil sige de kan justeres i højden, så de passer perfekt til den individuelle bruger.
Men hvorfor er det så vigtigt, at vi kan tilpasse møblerne efter den individuelle? Det er fordi der er undersøgelser der viser, at stillesiddende arbejde er skadeligt for kroppen, da den ikke er nok i bevægelse. Der er endda en forøget risiko for, at man til få en diskusprolaps, men ved at man kan hæve og sænke bordet, kan man variere sin arbejdsstilling så man i løbet af både kan stå og sidde ved ved sin plads.
Mange kontormiljøer har også brug for, at man kan rokere engang imellem og derfor er det også en fordel at nutidens kontormøbler er så enkle i designet og fremstillet i et materiale der gør at de er væsentlig lettere og nemmere at flytte rundt på.
Den moderne struktur på arbejdsmarkedet, indebærer at der på mange arbejdspladser rokeres mellem forskellige arbejdsstationer eller der arbejdes i skiftehold. Det vil sige at der er flere forskellige der benytter samme arbejdsstation og der er det igen en fordel at bordet kan justeres, for at tilgodese at vi mennesker er forskellige i højde.
Så har den enkelte mulighed at indstille bordet i rette højde også selvom man kun vælge at sidde ved bordet. Det er ikke kun hvis man skal stå op at arbejde at et hæve sænke bord er en god ide, det er også relevant når vi sidder ved vores arbejdsplads. For vi har også brug for at kunne justere bordet så man sidder korrekt ved sin arbejdsplads.
Så i dag er kontormøbler ikke bare et møbel med et design der er overladt til tilfældighederne, det er gennemtænkte designs med fokus på både funktionalitet og udseende.