Sengetøj er i dag farverigt og med smarte mønstre

Når vi i dag snakker indretning og design er det ikke længere blot møbler vi tænker på, men derimod også hele huset generelt og sågar også helt ud i haven. Et af de rum som førhen har haft mindst fokus er vores soveværelser, for det var bare et sted vi opholdt os i for at sove, så der var ingen grund til at fråse med ressourcerne derinde. Men sådan er det ikke længere, vi bruger vores soveværelse mere efter mange har fået et fjernsyn derind og mange der bor i små lejligheder, har gennemgang i rummet eller blot stuen opdelt så den bliver en kombineret stue og soveværelse. I takt med at det har ændret sig, er der også kommet større fokus på vores sengetøj både med hensyn til udseende men også med henblik på kvalitet.
Der er kommet meget mere farve på og det er med smarte mønstre, jo mere farve og vildere mønster jo bedre. Men man kan også vælge mellem flere forskellige kvaliteter som for eksempel bomuldssatin, jaquard, lærredsvævet eller flonel.
Men som ovennævnt er kvalitet også blevet en meget vigtig del – i dag er der stort fokus på at sengetøjet skal være økologisk da man opholder sig mange timer under dynen igennem et helt liv, så det er vigtigt at der ikke er skadelige stoffer i vores sengetøj. Nogle af disse stoffer kan være farvestoffer, formaldehyd, ftalater og optisk hvidt, men dette er kun et udsnit af de skadelige stoffer og kemikalier der kan være. Og hvordan undgår vi bedst muligt disse stoffer? Et af de bedste råd er at vaske alt inden det tages i brug mindst en gang, men gerne to til tre gange, for at mindske risikoen for at der er mere tilbage i stoffet. En anden mulighed er at købe sengetøj der er mærket med enten GOTS (Økologimærket) eller miljømærkerne Svanen og Blomsten, på den måde er der mindst mulig risiko for at der er skadelige stoffer og kemikalier i stoffet. Og som førnævnt er det stadig en god ide at vaske det inden brug, selvom det er miljømærket.