Skattejagt er en rigtig god ide til en udbytterig teambuilding

Der findes rigtig mange forskellige temaer og udfordringer baseret på teambuilding. En af disse muligheder kunne være en skattekorts baseret udgave, hvor det er et puzzle, hele gruppen skal være fælles om at løse. Det efterligner en succesfuld arbejdsplads dynamik, hvor mindre teams først skal udføre deres opgaver, før hele virksomheden kan realisere sit mål. I stedet for, som traditionelt at bruge en forelæsning eller et klasseværelse til at lære disse begreber, kan man få gruppen ud på en skattejagt og indgyder dermed til en oplevelse med action og sjov.

Formålet med hele jagten er, at finde nøglen til skattekisten. Små hold oprettes, hver de med deres eget sæt af spor, skal lykkes med at finde vej til skatten. Men hvert hold indser snart, at den eneste måde at finde skatten på, er ved at arbejde sammen som en helhed – altså med de andre små grupper også. Nogle spor kan kun erhverves, når gruppen fuldender en team udfordring. Disse spor kan præsenteres som for eksempel Trivial Pursuit eller Jeopardy-stil spørgsmål.
Hver lille gruppe bidrager med deres løsning, når de har samlet deres del af gåden. Når så alle grupper kombinerer det deres gruppe er nået frem til, med de andre gruppes, når de frem til at afsløre den endelige gåde. Spændingen bygger på et crescendo, da alle undergrupper nu, er nødt til at gå sammen om, at finde nøglen til skattekisten.
Da alle bidrager til succes for denne opgave, kan alle også komme til at dele i skatten, det vil sige alle vinder. Hvad gevinsten eller skatten skal være, kan være meget forskelligt. Det kan være alt fra et diplom, en lille gave eller måske en fælles oplevelse bagefter hvor alle er med.

Hvor mange kan der være med til sådan en skattejagt? Der er ikke nogen egentlig begrænsning på, men 20 – 50 er et godt antal, hvor der kan laves en del små grupper og stadig ikke er flere end det er overskueligt, når den sidste opgave skal løses i fællesskab.
Hvor lang tid skal man sætte af til sådan en opgave? Det afhænger af hvor mange der er med og hvor svær opgaven er. Skal der være flere delmål til de små grupper og til den samlede gruppe. Jo flere deltagere der skal igennem eller blive enige, jo længere tid tager det. Og skal man igennem mange små opgaver skal der også beregnes længere tid. Men sætter man 2 – 3 timer af, er det et godt estimat til de fleste skattejagte med 20 – 50 deltagere.
Et andet spørgsmål er, hvor meget plads kræver det? Det afhænger igen af antallet af deltagere og hvilken form for opgaver der skal løses. Ofte vil det være en god ide at lave det udendørs, så man kommer lidt væk fra tanken om møder, konferencer og lign. Men holder man sig meget til trivial pursuit opgaver og lign. Kan man sagtens være indenfor i en stor konferencesal.

Skal man alligevel på en teambuilding tur, kan man med fordel tage til Flakfortet, hvor der er perfekte forhold til en aktiv og kulinarisk oplevelse. Man kan have opgaver både ude og inde og så er der en fantastisk udsigt over vandet på hele øen.