Et fadølsanlæg garanterer kolde øl under hele festen

Enhver mand med respekt for sig selv, vil til enhver tid sige at skal der holdes fest, så skal der også være øl i rigelige mængder. Og det kan selvfølgelig klares på flere forskellige måder, en af dem er at købe øl på dåse eller i flasker og så hele tiden rende og fylde køleskabet. For skal der drikkes øl, skal de også have ok temperatur, det er de færreste der synes en varm øl er bedst.
En anden løsning vil være at leje et fadølsanlæg, så er du garanteret kolde øl lige fra festens start og indtil den sidste godnat bajer skal indtages.
Der findes to forskellige modeller et med vandbads køler og et med tør køler. Der er nogle der tvivler på om en tørkøler er lige så effektiv som en vandbads og det er den, så længe der vælges en model med den rette kapacitet til den fest der skal holdes. Der er en begrænsning på tørkøleren som ikke er på vandbads køleren og det er at der må ikke være mere end 2 meter mellem tårnet og køleren. Grunden til at en vandbads køler kan stå flere hundrede meter væk, er fordi at vandet cirkulerer via en omrørmotor med en pumpe tilknyttet. Det vil sige at slanger, tårn og øllet holdes koldt konstant.
Der er til gengæld en fordel ved en tørkøler, da man kan nøjes med at tænde den 5-10 minutter før den skal bruges en vandbads køler skal tændes mindst 2 timer før, for den skal danne en is bank først, som skal være med til at køle øllet.
Et fadølsanlæg kan fås med alt fra en til fire haner, hvilket også betyder at man kan have flere forskellige slags øl for eksempel en almindelige og en classic.
Det er vigtigt at kapacitet og fest hænger sammen, hvis du vil være sikker på at have kolde øl hele tiden. Er det en almindelig fest med løbende aftapning, er en køler med en kapacitet på 21-40 liter i timen. Er der derimod tale om et større arrangement og hvor der vil være nogle spidsbelastninger, der er det nødvendigt med en køler der har en kapacitet på 60-190 liter i timen.
Så gennemtænk lige hvilken fest og behovet inden du bestiller anlægget.