Vælg printer patroner alt efter hvilket udskrivnings behov du har

Der er meget snak om hvilken printer man skal vælge, skal den være til blæk patroner eller laser patroner. Det har været sådan tidligere, at en laserprinter er en større investering, hvor det oftest var virksomhederne der købte den for de var simpelthen for dyre for private personer, hvis ikke man havde et meget stort udskrivningsbehov. Men sådan er det ikke helt længere, de er nu ved at være nede i et prisleje, hvor man som privat også kan nyde fordelene ved laserprinteren. Når du køber printer patroner til en laser er de stadig væsentligt dyrere end til en blæk printer, men der er også adskillige flere udskrifter i laseren, så samlet set kan det stadig godt betale sig at investere i laser patroner.
Men hvad er forskellen på en blæk og en laser printer. En laserprinter har normalt en hurtigere printtid og da den har en større sidekapacitet, så du skal ikke skifte toner så ofte. Og man oplever ikke lige så hurtigt den samme udtørring, som man gør ved en blækpatron.
Fordelene ved en blækpatron er udover dens billigere anskaffelsespris, så er den stadig også klart bedst når det er billeder der skal printes kontra en laserprinter. Og ved en blækprinter er det udelukkende printer patroner der er udgifter til løbende, hvor en laser både skal have skiftet patron men også med jævne mellem er der en tromle der skal skiftes.
Så når den endelige beslutning skal tages om hvilken printer og hvilke printer patroner du skal vælge er det vigtigt at du har styr på hvilket behov for udskrift der er mest typisk for dig. For hvis du vælger den forkerte printer bliver det en dyr affære at udskrive dine sider. Så overvej nøje om det er flest tekst sider eller billeder du har behov for, er i en familie på to eller fem og hvilken alder har jeres børn. Er de i den alder hvor det er meget opgaver der skal printes, så kan det klart anbefales at købe en laser printer, men hvis i selv printer mange billeder skal man overveje om det skal være en blæk. I nogle tilfælde kan det være en fordel at investere i en billig blækprinter til de billeder der skal printes og så investere i laser til de almindelige tekst udskrifter.