Besøg Tycho Brahe museet klart en oplevelse værd

Hvis en af dine store interesser er stjerner og astronomi, så findes der flere steder i Danmark man kan besøge for at få mulighed for at kigge op i universet og lærer mere om historien bag de fantastiske fænomener der er sket i tidens løb. Et af de steder er på Øen Hven, hvor der i tidernes morgen boede en kendt astronom, Thyge Ottesen Brahe også kaldet Tycho Brahe. Han levede fra 14-12-1546 – 23-10-1601, han blev født i Knutstorp i skåne, men har rejst en del rundt i verdenen, for at studerer alt i astronomi. Han boede også en periode på øen Hven i Øresund, hvor han byggede Uraniborg, som har haft en stor betydning i hans liv. For til sidst at ende med at bo og dø i Prag, hvor han i dag ligger begravet i Tejnkirken.
Stjerneborg blev i 2002, delvist åben for besøgende, det ligger lidt uden for Tuna, der ligger på øen Hven. Tycho Brahe boede på øen fra 1576-1597 og det var ham der i 1584 opførte Stjerneborg, for at have et sted hvor han kunne lave hans målinger. Det blev bygget delvist under jorden for at vinden ikke kunne ruske i bygningen og derved påvirke hans målinger og forstyrre de præcise instrumenter.
Stjerneborg blev opfært tæt ved hans bolig Uraniborg, hvor han også havde et observatorium. Det blev dog revet ned i 1600 tallet og i dag er der kun en markering af hvor det har ligget.
Selve museet er indrettet i sognekirken Allhelgonakyrkan her vil du opleve historien om ham fortalt ved hjælp af film, arkæologiske fund, billeder og multimedia produktioner.
Han var ud over astrologi også optaget af alkymi, kartografi og meteologi. På museet kan du se følgende ting, udstilling i kirken, rekonstrueret renæssance have (med en udstilling af han pest medicin), observatoriet Stjerneborg, et videnskabscenter og en vejrstation.
Du vil også kunne opleve den populære planetsti der starter ved museet og strækker sig helt ned til Bäckvikens havn. Den er med til at give de besøgende en fornemmelse af, hvor stort vores solsystem er. Det er en to kilometer lang sti, hvor der vil være modeller af de planeter, som Tycho Brahe var i stand til at se på hans tid og med hans egne instrumenter.
Så er du interesseret i planet og stjerner er det helt klart et besøg værd.