Billige domæner gør det muligt at sikre sit varemærke

I dag slipper man ikke uden om, at vil man nå ud til folket så er en af de mest effektive kanaler klart internettet. Så har man et budskab eller en vare der skal sælges så skal man oprette en hjemme eller en webshop. Men det er vigtigt at man tænker over hvad ens site skal hedde. I dag hvor der er mange der udbyder billige domæner, kan det være en god ide at sikre sit varemærke ved at købe domæner der læner sig op af ens hoved domæne. For eksempel med og uden bindestreg, hvis det kan staves på flere måder eller måske både med .dk, .com og så videre. Det samme gør sig gældende hvis man har æ, ø og å i sit firmanavn, så kan det være en god ide at sikre sig både domænet hvor det staves med selve bogstavet, men også den udgave hvor man benytter omskrivelsen såsom æ=ae, ø=oe og å=aa. På den måde sikrer man at uanset hvordan folk skriver ens firmanavn, så havner de på ens site.
En anden vinkel man skal have for øje, når man starter en virksomhed på internettet, er om man har planer om på sigt at gå ud over lande grænserne. Selvom det ikke er planen fra starten, skal man alligevel sikre sig at man har ejerskab over domænet med den tilknyttede landekode for de pågældende lande, som man ønsker at udvide til. Og selvom det nu og her kan virke som en unødvendig udgift, så er det på sigt en god investering. For med de billige domæner der kan købes i dag, vil prisen være langt billigere end hvis man skal ud og frikøbe det på et senere tidspunkt.
Men domænenavne behøver ikke kun at blive opdelt i landekoder, de kan også inddeles efter hvilke type site eller virksomhed det er man har. Der findes også generiske domæner, hvilke ikke er tilknyttet noget specifikt land. En af dem flest kender er .com, som både kan være amerikanske sider, men ikke mindst er det er typisk sites med en commercial vinkel. Der findes også .biz som kendetegner business, hvilket oftest er interessante for dem der har en virksomhed. Og en anden er .net oftest brugt af IT relaterede sites og den sidste der skal nævnes er .org som er mest relevant for organisationer.
Der er mange der tilbyder billige domæner, og derfor kan det ikke betale sig at dele det ud på flere forskellige udbydere, saml det hele et sted, da det er mest hensigtsmæssigt. Det gør det nemmere at have overblikket hvilke domæner man har og kun en der sender regninger.