Skil dig ud med domænenavne med specielle endelser

Når du skal have et nyt domæne, er det efterhånden svært at finde lige netop det domæne, man ønsker, hvis det skal have de mest almindelige endelser som fx .dk, .com, .eu og .net. De fleste navne og sammensætninger er allerede optaget. Blandt andet derfor blev der åbnet op for, at man nu kan købe anderledes TLD’er. TLD står for Top Level Domain og er betegnelser for de bogstaver eller betegnelser, der står bagerst i domænet.
Hvor TLD’er tidligere typisk har været tilknyttet en geografisk placering, er de nye endelser generiske. De kan fx benyttes til at fortælle, hvad siden handler om i stedet for at fortælle om sidens placering. Du kan blandt andet købe domænenavne, der ender på .bike, hvis du har en cykelforretning. Eller .photography hvis du bruger din hjemmeside til at fremvise billeder. Mulighederne er uendelige, og der frigives konstant nye domænetyper.
Med domænenavne med specielle endelse kan folk straks se, hvad de kan forvente at se på din hjemmeside. Du kan straks angive din branche eller hjemmesidens type. Dette gælder både over for besøgende og søgemaskiner. Sælger du tøj i din webshop, kan du tydeliggøre dette ved at vælge fx mystore.clothing som domæne.
De generiske domæneendelser er i nogle tilfælde ret lange. Vil du gøre det let for dine besøgende at finde og huske din URL, er det derfor en god idé at vælge et kort navn til din hjemmeside, så de ikke skal indtaste alt for mange tegn i browseren.
Findes de domænenavne ikke, som du allerhelst vil have, er det rent faktisk også muligt at få sit eget TLD. Det er ikke billigt, men muligheden er der for dem, der synes at værdien de får ud af sådan et domæne er prisen værd. De fleste vil nok nøjes med blot at drømme om dette.