En lasertoner udskriver hurtige og præcise udskrifter

Når vi taler om farve til printere, så taler vi som udgangspunkt enten blæk eller toner, det er ligesom de to overordnede muligheder der findes på markedet. Hvis du har en inkJet printer, så er det blækpatroner du skal købe og printeren skyder nærmest blækdråber ud på papiret, når du printer din udskrift. Har du derimod en laserprinter, så er det en lasertoner du skal købe, når du printer din udskrift opvarmes et specielt pulver, som er inde i toneren og det bindes så til papiret.
Begge typer af printere har til formål at levere den mest præcise, hurtigste og billigste udskrift til dig. Der er dog både fordele og ulemper ved begge typer, så det kan være en god ide at vurdere ens udskrifts behov, førend man vælger hvilken printer man skal købe. For de har hver deres fordele og ulemper.
Vælger du en printer med blækpatroner, så er det fordi du oftest printer billeder eller andre udskrifter i farver, ulempen ved denne typer er at, blæk patroner er dyrere end en lasertoner og denne type printer har ikke ry for at have en høj printe hastighed. Og det er blandt andet grundet, at billeder kan ikke udskrives med høj hastighed og på samme tid leveres i en ordentlig kvalitet.
Vælger du derimod en laserprinter, så får du en maskine der kan leverer hurtige og præcise udskrifter, der skal dog siges at en laserprinter er noget dyrere i anskaffelse end en blækprinter: Derfor ser vi også oftest blækprintere i private hjem og laserprintere rundt om på kontorerne.
En laserprinter til en rimelig pris er bedst til at udskrive tekst dokumenter, den er ikke god til farvefotos – skal den kunne det, så er det at prisen hurtig bliver væsentlig højere.
Så en tommelfinder regel er, at hvis du skal printe mange tekstdokumenter og ikke ret mange farvefotos, så er en laserprinter et klogt valg, på trods af den højere pris på både printer og toner, for det udligner sig med tiden, grundet de mange flere udskrifter pr. toner. Men skal du derimod oftest printe farvefotos, så kan det oftest bedre betale sig at vælge en printer med blækpatron i, da den klart printer de bedste og mest klare billeder. Med mindre du selvfølgelig vil ofre hvad det koster at købe den væsentlig dyrere model af en laserprinter.
Så inden du vælger hvilken type, din næste printer skal være, så kan du med fordel regne lidt på hvilke udskrifter du oftest laver, hvad en printer koster, hvad den tilhørende patron eller toner koster og hvor mange udskrifter der er i henholdsvis en lasertoner og en blækpatron.