Printer patroner skal købes efter behov og printer type

Det synes altid at ske lige når du har brug for din printer mest - sider begynder at komme ud med falmede typer eller der mangler tekst på hver side. Du har sikkert opdaget at det snart er tid, men har trukket det ud så længe som muligt, men der er ikke flere undskyldninger, du er nødt til at udskifte dine printer patroner.
Der kan være stor forskel på, hvad det betyder. Især er der en enorm forskel i omkostninger mellem blækpatroner og tonere. Hvad kendetegner disse to typer af opfyldninger og hvordan adskiller de sig?

Blækpatroner anvendes i inkjet printere. Patronen indeholder flydende blæk, sædvanligvis absorberet i en svamp. Når du printer et dokument, vil printhovedet simpelthen bruge blæk, der hvor der skal stå noget på siden. Farvepatroner har tre farver ud over sort og hvis nogen af farverne løber ud, er de andre farver egentlig ubrugelige. Dette gælder dog ikke hvis du kunskal printe sort, de fleste printere kan skabe sort ved at kombinere de tre andre farver.
Mange blækpatroner indeholder noget grundlæggende elektronik, såsom en chip, der kommunikerer med printeren. Det er også muligt at genopfylde blækpatroner ved hjælp af et genopfyldningskit købt der hvor du har købt din printer. Selvom processen kan være vanskelig og du ikke altid ender med at have nogle funktionelle printer patroner, kan det godt være betydeligt billigere end at købe en helt ny.

Tonerpatroner bruges i laserprintere. I stedet for flydende blæk, fyldes de med et fint pulver, der kan være magnetisk opladet. Når du udskriver dokumenter, vil en elektrisk ladet tromle opfange de små partikler og rulle dem ned på siden efter det mønster, du ønsker udskrevet. En laserprinter sikrer så disse partikler til siden med varme.
Nogle tonerpatroner er designet sådan at, hele tromlen er en del af patronen, hvilket betyder, at det hele skal udskiftes. Naturligvis er disse printer patroner meget dyrere. Men til de fleste modeller, er det simpelthen beholdere til tonerpulveret. Selv om det normalt vis er vanskeligere at genopfylde tonerkassetter end inkjets patroner, kan det stadig gøres med det rigtige kit. De fleste vælger dog, at få dem genopfyldt professionelt eller købe en ny

Den største forskel mellem blæk- og tonerpatroner er, hvor længe de holder. Den typiske levetid for en inkjet patron kan være 500 sider, afhængigt af hvor meget tekst du har på dine sider. Blækpatroner kan også godt holde op med at virke, hvis hovederne tørrer ud eller blive tilstoppede. Derfor er det vigtigt at bruge printeren mindst en gang hver uge.
Tonerpatroner, på den anden side, vil typisk vare i mindst 2.000 sider og printer patroner til store laserprintere holder endnu længere. Du kan forvente at du betaler for denne lange holdbarhed, da de er væsentlig dyrere i indkøb, som er den anden væsentlige forskel mellem de to typer – nemlig omkostninger.
Sammenfattende kan derfor konkluderes, at forskellen mellem blæk og tonerpatroner er et spørgsmål om, hvordan du bruger din printer. Ved høj udskrivnings volumen, er laserprintere og tonerpatroner det produkt der giver lavest omkostninger per side, og er typisk mere pålidelige ved megen brug. Taler vi hjemme udskrivning hvor en lav anskaffelsespris er vigtigere end den igangværende sidepris, er blækpatroner normalt den bedste løsning.