Responsive design giver en bedre oplevelse for brugeren

For mange år siden da internettet havde isn spæde opstart, var der mange der var mistroisk mod hvad det nu var for noget. Skal man nu søge sin viden på nettet og handle der i stedet for at handle nede i de lokale butikker. Og rigtig mange havde dømt det til at være en døgnflue, ”det her det bliver da ikke til noget”. Men det har de måttet tage i sig mange gange, for internettet og webhandel er kommet for at blive. Det er i konstant udvikling og får større og større indflydelse på forbrugernes handle vaner. Hvor man førhen brugte sin pc er de i dag blevet overhalet af de mobile enheder, som smartphones, ipads og tablets. Det giver en udfordring i forhold til designet af webshopperne, de er nu nødt til at have responsive design, for ellers får man ikke det rigtige skærmbillede, når man tilgår shoppen fra en mobil enhed. At det er responsivt vil sige at designet tilpasser sig den skærm det vises på, så uanset om det er en stor pc skærm eller en lille smartphone, så kan man se alt nødvendig information.
Og hvorfor er det så vigtigt? Det er det fordi, at der er blevet lavet tests der viser at der er en bedre konverteringsrate og det giver en højere omsætning, hvilket ejeren af shoppen kun kan være interesseret i. Og samtidig giver det brugerne en bedre oplevelse, hvis siderne har responsive design, da de for eksempel kan sidde mens ungerne er til gymnastik, eller mens de venter på toget og tjekke de dagens nyheder eller bestille nye vinterstøvler til ungerne. Det er blevet meget nemmere at udnytte ventetiden og derved økonomiserer tiden mest effektivt.
En sidste fordel du vil opleve er, at du på sigt vil opnå en højere rank på google, da det har en betydning af din side er tilgængelig fra så mange enheder som muligt. Du vil også kunne opleve at hvis din side ikke tilpasser sig, så vil den ganske enkelt ikke blive vist til de forbrugere der sidder med en mobil enhed, google kan godt finde på at sortere din side fra, da det vil give en dårligere oplevelse for forbrugeren end til sider med responsive design. Så du vil godt kunne opleve at din placering på google er anderledes alt efter om prøver at tilgå din hjemmeside fra en pc eller en mobil enhed.