Server hosting skal vælges ud fra hvor stor en løsning man har

Når du starter en ny hjemmeside, er der er en masse nye udfordringer der venter dig derude. En af de sværeste af dem, er den forvirrende opgave det kan være at vælge mellem forskellige hosting pakker. De fleste nybegyndere starter med et stramt budget, og som normalt efterlader dem med få muligheder at vælge imellem. Shared hosting er ideel til en ny hjemmeside, der endnu ikke er populær. Men der er en større risiko forbundet ved, at vælge en shared hosting, hvis dit websted vokser ud over den tilladte kapacitet. Og det er jo formålet for langt størstedelen af de websites der startes op, så vær meget bevidst om dine ambitioner og planer, inden du vælger server hosting løsning. Derfor ville det ikke være klogt at gå med shared hosting til en e-handels butik, da den jo gerne gerne skulle ende med at gøre brug af store hosting ressourcer. I sådanne tilfælde kan VPS eller virtuelle private server hosting være den rigtige løsning, da det giver bedre sikkerhed, funktioner og fordele, dog for en lidt højere pris.

Kort fortalt om VPS, er hver hjemmeside hostet på en virtuel privat server på en noget mere kraftfuld hardware. En fysisk maskine er opdelt i flere virtuelle rum, og server-softwaren er sat op på dem hver for sig, hvilket gør, at hver enhed kan fungere selvstændigt. Det vil sige, at selv om andre hjemmesider kan være vært på det samme fysiske system, vil jeres være den eneste hjemmeside vært i det virtuelle rum, der er tildelt dig, og andre websteder på maskinen vil ikke påvirke ydeevnen af ​​din. Det betyder, at du får præcis de samme systemressourcer, som du betaler for.
Det kan sammenlignes med, at hvert websted er en bopæl, som er i et isoleret rum med tilstrækkelige ressourcer til at leve af. Du får fuld root-adgang til din server, som om det var din dedikerede server. Men teknisk set, er du stadig på den samme fysiske maskine og deler din CPU, RAM og båndbredde. VPS server hosting giver dig fuld kontrol over din server og næsten de samme fordele, som den noget dyrere dedikerede server løsning. På denne måde kan du få en virtuel dedikeret server til en langt billigere pris og få høj ydeevne til din hjemmeside, end med en shared server hosting.

Helt kort om den sidste mulighed, dedikeret hosting, som er som at have sit eget uafhængige hus, hvor man ikke behøver at dele sine faciliteter med andre.
Hele serveren er til din rådighed og du ville ikke skulle dele dine ressourcer med nogen anden bruger. Det er den dyreste af alle tre typer af server hosting og du bør kun gå efter denne løsning, hvis dine ressourcebehov er for store til at blive varetaget af en VPS.

Når man vælge server hosting, skal man også tage stilling til om det skal være en managed eller unmanaged løsning man skal have. Det er vigitgt at der er nogle der holder øje med din løsning og sørger for at opdatere og opgraderer software og hardware løbende. Og ikke mindst nogen der holder øje med om det hele kører, så du ikke oplever nedetid på dit website.
Så hvis du er en erfaren nørd, der kender ins og outs af server management og er bekendt med ting som at lukke ned, reparation, genstart, genstart af server, så du er en god kandidat til unmanaged hosting. Hvis du ikke er, bør du vælge at betale lidt mere og gå med en managed løsning.