Et webhotel, domænenavn og design og du har en hjemmeside

Hvis du går med en drøm om at starte din egen hjemmeside, har du en viden du gerne vil formidle til andre, så skal du ikke fortvivle for det er ikke så svært. Og hvis du ikke selv kan lave de grafiske tiltag, så skal du blot have fat i en dygtig grafiker eller webmaster, som kan hjælpe dig med den del.
Men først og fremmest skal du have oprettet et webhotel, så du har et domæne navn til din hjemmeside. Mange virksomheder har et gratis domænenavn med i en opstartspakke og et domænenavn er oftest www.firmaetsnavn.dk, såfremt det selvfølgelig er en dansk hjemmeside.
Men inden dinhjemmeside kan gå i luften, skal du som førnævnt have et design og mens det er under opbyggelse vil du de fleste steder få stillet en testserver til rådighed, så du hele tiden kan logge dig ind og følge med i hvordan det ser ud på det rigtige site. Det er rart løbende at kunne teste ens site, som man får luget de værste børnesygdomme fra inden de reelle besøgende kommer ind på sitet. Det vil sige at du arbejder i det endelige miljø men beskyttet af en kode, så andre ikke har adgang til dit site, førend du er færdig med det. Når så siden er færdig fjerner man blot koden og peger dit domæne ind til siden og så er du klar til besøgende. Og først når du har lanceret dit site begynder betalingen af dit webhotel. Så du har faktisk en gratis løsning indtil du er gået i luften med din nye hjemmeside.
Men når så først man er i gang hvordan sikrer man så sine data, så man ikkelige pludselig har mistet nogle af sine data. Det er det vigtigt at man har gjort sig et grundigt forarbejde inden man valgte leverandør, for ikke alle har samme service og sikkerhed.
Men det er vigtigt at du vælger et firma der har sikkerhed og stabilitet i fokus – og hvad menes der så med det?
Det er vigtigt at der bliver taget en backup dagligt af alt hvad der ligger på dit webhotel, så skulle uheldet være ude og du mister nogle data, så kan de ligge det hele ind for dig igen og du vil hurtigt være tilbage hvor du slap inden det gik galt. Det er også vigtigt de har en nødplan for hvad der sker hvis det uheldige skulle ske hvis strømmen gik, for ellers vil dine besøgende ikke kunne komme ind på dit site.
En sidste ting du skal have i mente når du taler med eventuelle leverandører er, hvilke løsninger benytter de sig af i forhold til internet. Bruger de to uafhængige linjer så den ene tager over hvis den anden er nede, så du er sikret at dit webhotel altid er online, er har de kun en så du har nede tid hvis det sker.
Så hjælp dig selv og undgå trælse uforudsete problemer og ikke mindst udgifter og lav en grunding research af webhotel udbydere inden du vælger din kommende udbyder. Brug ovenstående guide til at undgå, at du løber ind i de mest obligatoriske fejl.