En mooncar giver både god leg og god motion til børnene

På legepladserne rundt omkring i institutionerne vil der altid være noget legetøj, der er mere populært andet noget andet og et af de legeredskaber der virkelig kan være kamp om er cykler og heriblandt er også den populære mooncar. Den er klart en klassiker og med sine mange år på bagen, er den nok også kommet for at blive ligeså mange år endnu hvis ikke flere.

Den helt oprindelige og originale udgave, kom på markedet i 1978 og siden er den blot blevet videreudviklet til det bedre. På trods af at vi nærmer os 40 år på markedet, så kører der stadig nogle af de originale rundt og en af grundene til det er, at går det sjældent noget i stykker, er det relativt simpelt at skifte det ud og så er den klar igen. I dag er den særdeles velegnet, til at have i institutioner, fordi der er så legeværdi i den. Mange forbinder en mooncar med 4 hjul og to styrepinde, men i dag er der modeller med såvel 2 og 3 hjul.

Indenfor mooncars er der som sagt kommet flere forskellige modeller og de fås i flere forskellige størrelser så der er mulighed for at børn i flere forskellige aldersgrupper kan kører på dem. De fås både i en mini, almindelig og big udgave. Det giver et aldersspænd fra 3 år og op til 12-14 år og ja store børn vil også gerne køre på den.
Det giver faktisk også god træning af barnets koordineringsevne at køre mooncar, for man skal bruge to håndtag og ikke et ret for at styre den. Den ene styrepind skal frem mens den anden skal tilbage og modsat hvis man skal den anden vej.
Mange børn synes også den er sjov, fordi det minder meget om at køre i bil ligesom mor og far gør.
Den fås også i en udgave hvor den ligner en harley davidson, som ofte giver mange fornøjelige timer for de lidt større børn fra 5-7 år og opefter. Hvem har ikke oplevet at en dreng er gået helt i stå ved siden af en stor fin Harley davidson eller anden motorcykel og nu kan de også lege det selv.

Der findes også en del tilbehør til en mooncar, man kan få flere forskellige slags vogne med foorskellige former for tip lad, så børnene kan køre med alt fra brændeknuder til sten og sand. Der kan ligeledes monteres en vandtank på en af deres multivogne, så man kan køre rundt og for eksempel vande blomster.
En sidste slags tilbehør er det store udvalg af vogne, som kan bruges til at tranportere kammerater på. Det kan være en personanhænger, eller en sulky eller sågar en anhænger med plads til to ekstra kammerater. Så der er mulighed for at lege et hav af forskellige lege med kammeraterne.
En helt anden fordel er, at mens børnene leger vil de samtidig få en masse sund motion uden at de tænker over det, for de leger jo bare.