Boksmadrasser er i nogle tilfælde bare klart det bedste valg

Ligesom Guldlok fra det gamle eventyr, skal du også prøve en seng, for at vide om det er den rigtige for dig. Nogle modeller vil måske være for faste, andre måske for bløde, det er vigtigt, at du får lige den der passer bedst til dine begov og din krop. Og ligesom de tre bjørne, er vi alle forskellige og har brug for forskellige typer madrasser. Der er ingen videnskabelig konsensus om, hvad der gør en madras god eller bedre end en anden, da vi alle har forskellige former og størrelser. Og igen, hvor og hvad skal den bruges til. I nogle tilfælde vil en latex madras være den bedste og andre gange vil boksmadrasser være det helt rigtige valg.

Men at finde den rigtige type madras, der passer til din krop og budget kan være en vanskelig opgave, men denne artikel vil prøve at guide dig igennem nogle steps, der kan gøre det let nemmere.

De fleste mennesker har videnskabeligt brug for syv til ni timers søvn hver nat, for at kunne udføre deres bedste og være på deres højdepunkt. Men for mange mennesker, bliver det til langt mindre end det - men hvor godter det?
Hvis man ikke får nok søvn, eller at kvaliteten af søvnen ikke er god, kan resultere i en række sundhedsproblemer. Det kan være eksempler som, kognitiv svækkelse såsom hukommelsestab, irritabilitet, langsommere reflekser og en stigning i sygdom og stress. Disse faktorer kan efterfølgende føre til udvikling af relaterede problemer, som er langt sværere at afhjælpe.
Så derfor er det så vigtigt med en god madras, sammen med et mørkt rum, en behagelig temperatur og den rigtige mængde af stilhed, for at sikre, at du er i topform.

Der findes som sagt et hav af typer at vælge imellem, boksmadrasser, memory skum, pocket fjedre, latex, osv. Listen er lang og kan være svær at gennemskue. Og er du ikke sikker på hvilken type madras, der er bedst for dig, så læs med her hvor der ses på fordele og ulemper ved de typer af madrasser, der oftest vælges.
Der er typisk fire madras typer at vælge imellem. De fleste madras producenter har som oftest mere end en type, der bliver defineret forskelligt. For eksempel med hensyn til fremstillingsprocesser og derved koster forskelligt. Og det gælder både boksmadrasser og andre madras typer. Man skal huske, at prisen ikke er alt, det som er det vigtigste er, hvad du som individuel person synes er mest komfortabelt at sove på.

Skal der vælges en spring- eller en foam madras?
Hvis du søger efter en prisbillig boksmadras, uden de store tekniske forklaringer og detaljer, kan en springmadras med åbne fjedre være et godt bud. Men fordi fjedrene har tendens til at bevæge sig som en, skal du være opmærksom på, at du kan blive forstyrret af din partners bevægelser i løbet af natten. Vælger du derimod en med lukket fjedre også kaldet posefjedre, vil du stadig kunne føle din partners drejninger, men ikke på helt samme måde. Så det kunne være en måde at opgradere uden at prisen ryger helt i top. Strukturen i den lukkede model kontra den åbne, bør også have en bedre egenskab til at madrassen begynder at ”dyppe”, der hvor madrassen oftest bliver belastet når du ligger på den.
I modsætning til springmadrassen, er der memory skum madrasser, som skulle være en af de madrastyper der tilpasser sig bedst efter din krop. Når det kommer til komfort, er der en del mennesker der sværger til memory skum modellen. Og selvom det oftest er det man hører, så behøver denne type madras ikke at koste kassen.
Men selvom denne type madrasser bliver rost i skyerne alle steder, er de ikke det bedste valg for alle. Ved at man synker lidt ned i skummet og derved isolerer kroppen, kan det være sværere at vende sig i løbet af natten. Heller ikke hvis du ofte får det for varmt, da mange oplever den varmere at sove på, fordi man får følelsen af at blive pakket lidt ind, når man ”synker” ned i madrassen.

Nogle gange er det også senges placering og brug, der skal tages højde for. Skal senge bruges som en gæsteseng eller i et sommerhus, kan det ofte være mest praktisk at vælge boksmadrasser, fordi det helt enkelt er en madras pa fødder, som er nem at flytte rund på. Så er man fri for at skulle flytte på en hel seng hver gang, som hvis man valgte en løs madras.

Så grundet alle ovenstående faktorer er det vigtigt, at man afprøver sin nye madras grundigt inden man vælger. Og bedre endnu er, hvis man handler et sted, hvor der er en afprøvningsperiode hjemme i sit eget hjem. Da den korte tid man prøver den i butikken, ikke er reel tid nok, til at bedømme om det er den rigtige model. De fleste madraser er behagelig at ligge på i en kortere periode. Og det gælder hvad enten du er på udkig efter boksmadrasser eller løse madrasser til at bruge i en sengeramme.